Επίσημος Δικτυακός τόπος του ΕΠΑ.Λ. Σητείας

ΕΠΑ.Λ. Σητείας

Η Σωστή Επιλογή

ΘΕΜΑ: «Προετοιμασία για την έναρξη των εγγραφών για το σχολικό έτος 2024-25».

Προς αποφυγή κάθε παρανόησης, οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Απλά τώρα χρειαζόμαστε δυο Υπεύθυνες Δηλώσεις για να δούμε αν τα στοιχεία των μαθητών και των κηδεμόνων είναι σωστά καταχωρημένα στο πληροφορικό σύστημα του Σχολείου, έτσι ώστε, όταν ξεκινήσουν οι εγγραφές να μην υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών.

Στα επόμενα: Με τη λέξη Εγγραφές εννοούμε (Εγγραφές, Ανανεώσεις Εγγραφών ή Μετεγγραφές) με τη λέξη Κηδεμόνας εννοούμε (Γονέας ή Κηδεμόνας) και με τη λέξη Μαθητής εννοούμε (Μαθητής ή Μαθήτρια).

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι εγγραφές των μαθητών στις Τάξεις, Α΄, Β΄, Γ΄ του ΕΠΑ.Λ. Σητείας για το σχολικό έτος 2024-25 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.
(https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) (Είναι ανενεργή προς το παρόν)

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο μαθητής.

Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

Α). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.
Β). Ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά.
Γ). Να αποστείλουν / καταθέσουν τις δηλώσεις αυτές στο σχολείο.
(Τον σύνδεσμο για τις δηλώσεις θα τον βρείτε παρακάτω)

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.
Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής, είναι αυτή η οποία θα συμπληρώσετε στις υπεύθυνες δηλώσεις (θα πρέπει να ταυτίζεται και στις δύο Υ.Δ.). Αν η διεύθυνση είναι διαφορετική από αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο, δηλαδή δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με το σχολείο όπου φοιτά τώρα ο μαθητής και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Οι συγκεκριμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στο σχολείο έως τις 22-04-2024, είτε με την πρωτότυπη χειρόγραφη δήλωση είτε μέσω gov. gr.
(Δείτε παρακάτω τους δυο αυτούς τρόπους έκδοσης και συμπλήρωσής των Υ.Δ.)

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, όταν ενεργοποιηθεί η εφαρμογή, θα σας χρειαστούν εκτός των κωδικών ΓΓΠΣ (taxis):
Α) Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του μαθητή, η οποία είναι αυτή που έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο μαθητής, μετά από επικοινωνία με το σχολείο που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.
Β) Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή, ο οποίος αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στο Σχολείο μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η έκδοση και η συμπλήρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

1ος Τρόπος: Για αυτούς που γνωρίζουν να χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.
Θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε τις δυο Υπεύθυνες Δηλώσεις πατώντας ΕΔΩ για να μπορείτε να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση το κείμενο που πρέπει να γράψετε στην κάθε υπεύθυνη δήλωση.
Αν χρειάζεστε οδηγίες πατήστε πρώτα ΕΔΩ.
Πατήστε ΕΔΩ για την ηλεκτρονική έκδοση και συμπλήρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων.
(Επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο μπορείτε απλά να στείλετε τις δηλώσεις στο mail του Σχολείου).
mail@1epal-siteias.las.sch.gr

2ος Τρόπος: Για χειρόγραφη συμπλήρωση των Υπεύθυνων Δηλώσεων.
Θα πρέπει πρώτα να εκτυπώσετε τις δυο Υπεύθυνες Δηλώσεις πατώντας ΕΔΩ.
(Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα ζητήστε τις από το Σχολείο μας).
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ένα συμπληρωμένο παράδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης του Κηδεμόνα.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το παράδειγμα για τον έτερο Κηδεμόνα.
(Επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσετε τις πρωτότυπες χειρόγραφες δηλώσεις στο Σχολείο).

Αφού κάνετε τα παραπάνω σας παρακαλούμε θερμά να τις αποστείλετε ή να τις καταθέσετε στο Σχολείο μας το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22/04/2024.
(Οι Υ.Δ. που έχουμε ανεβάσει είναι επεξεργάσιμες. Μπορείτε να τις συμπληρώσετε με το πληκτρολόγιο, να τις εκτυπώσετε και μετά μόνο να τις υπογράψετε.)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα όταν ξεκινήσουν.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

ΘΕΜΑ: «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Ενημερώνομαι, διαχειρίζομαι & σχεδιάζω το μέλλον»

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου, δια της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων, του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής & των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων – ΣΕΠ & Φυσικής Αγωγής, διοργανώνει ενημερωτικές εσπερίδες στους τρεις Δήμους της Π.Ε. Λασιθίου, για το παραπάνω θέμα.
Απευθύνεται στους γονείς/κηδεμόνες, τους/τις ενδιαφερομένους/νες μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης και τους/τις απόφοιτους Ημερήσιων & Εσπερινών Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό που εμπλέκεται.
Η ενημερωτική συνάντηση στη Σητεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 09-04-2024 και ώρα 17.00 -19.00 στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας.

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-25».

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού.
Όλοι οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄ σελίδα 14 της προκήρυξης) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.».

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 (Πατήστε [ΕΔΩ] για την ανάρτηση που σας ενδιαφέρει). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, από την Τρίτη 19-03-2024 έως και την Τρίτη 26-03-2024.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών,  υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και των κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με σάρωση (σε μορφή PDF) και αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr από την Τετάρτη 20/03/2024 έως και την Πέμπτη 28/03/2024.

ΘΕΜΑ: «Ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου στην Ιεράπετρα του Νομού Λασιθίου.»

Το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν στην πόλη της Ιεράπετρας Πειραματικό Γυμνάσιο (3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας) και Πειραματικό Λύκειο (2ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας).
Η λειτουργία ήταν επιδίωξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχολικών μονάδων και της συνολικής εκπαιδευτικής αναβάθμισης της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Στο ενημερωτικό φυλλάδιο απαντώνται βασικές ερωτήσεις που ίσως θα θέλατε να θέσετε σχετικά με τον χαρακτήρα αυτών των σχολείων.

– ΕΠΑ.Λ. Σητείας

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ανακοινώσεις

Νέες Συσκευές (Επισκέπτες) που έχουν δει τον ιστότοπο.

021070
Σημερινές Επισκέψεις : 43